رییس سازمان جهاد کشاورزی قزوین گفت: سالانه ۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی در این استان تولید می شود.استان قزوین رتبه هفتم کشور را از حیث تولید انواع محصولات کشاورزی دارد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)؛ نیازعلی ابراهیمی با اشاره به این که قزوین دارای ۴۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی […]
رییس سازمان جهاد کشاورزی قزوین گفت: سالانه ۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی در این استان تولید می شود.استان قزوین رتبه هفتم کشور را از حیث تولید انواع محصولات کشاورزی دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)؛ نیازعلی ابراهیمی با اشاره به این که قزوین دارای ۴۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است، افزود: یک درصد مساحت و ۲٫۵ درصد خاک کشور در این استان واقع شده است و ۴ درصد تولیدات کشاورزی کشور در این استان تولید می شود.
ابراهیمی گفت: استان قزوین رتبه هفتم کشور را از حیث تولید انواع محصولات کشاورزی دارد. این استان همچنین در تولید مرغ اجداد،ذرت علوفه ای و زغال اخته رتبه اول، خربزه و فندق رتبه دوم ، انگور، کشمش و زیتون رتبه سوم کشور را دارد.
رئیس جهاد کشاورزی قزوین گفت: ارزش افزوده محصولات کشاورزی استان قزوین افزون بر هشت هزار میلیارد تومان است که محصولات عمده از جمله شیرخام، گندم، جو ، زیتون، کشمش، پسته، انگور، مرغ، تخم مرغ، گوشت قرمز، ذرت دانه ای و علوفه ای بیش از سه هزار میلیارد تومان است.
ابراهیمی با بیان اینکه قزوین دارای۹ هزار هکتار باغ زیتون بارور و ۶ هزار هکتار باغ در حال توسعه دارد، اذعان داشت: پیش بینی می شود در سطح ۱۵ هزار هکتار باغ زیتون استان ۱۰۰ هزار تن زیتون تولید شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قزوین با اشاره به این جمله که امسال آفت مگس زیتون فقط به ۳ درصد باغات زیتون استان خسارت وارد کرد، اظهارداشت: این موفقیت مدیون مبارزه اصولی با آفت مگس زیتون در کانون ها ی آلوده بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه تولید انواع محصولات استان با تجهیز ۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی به سیستم های آبیاری مدرن در مدت دو سال ۱۵ درصد افزایش می یابد، گفت: اجرای روش های مدرن آبیاری ضمن افزایش تولید، صرفه جویی در مصرف آب را نیز به همراه دارد.
ابراهیمی تصریح کرد: در حال حاضر ۳۵ هزار هکتار از اراضی و باغ های استان به روش های آبیاری مدرن مجهز هستند که این رقم بسیار ناچیز است. همچنین در حال حاضر ۷۲ هزار هکتار باغ و ۱۹۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان قزوین قابلیت اجرای روش های نوین آبیاری برخوردارند.
وی با بیان این که استان قزوین دارای ۴۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و ۸۲ هزار بهره بردار است، گفت: صد درصد کشاورزی استان در اختیار بخش خصوصی است و عمده وظایف بخش دولتی هدایت، حمایت، سیاست گذاری و برنامه ریزی برای تولید بهینه در این بخش است.
وی همچنین نقش صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی را در زمینه توسعه سرمایه گذاری در این بخش بسیار راهگشا دانست و افزود: سود تسهیلات این صندوق ۴ درصد است.
رئیس جهاد کشاورزی قزوین گردش مالی سالانه صندوق مزبور را ۱۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و اظهارداشت: در حال حاضر سهم صندوق در سرمایه گذاری توسعه کشاورزی در استان قزوین ۱۰ درصد است.
وی همچنین با اشاره به این جمله که سالانه یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان نیاز است، اظهارداشت: سرمایه گذاری در بخش کشاورزی اغلب براسا س حمایت بخش دولتی ( تامین زیر ساخت ها)، نظام بانکی ، صندوق توسعه ملی و صندوق های تخصصی مثل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی انجام می شود.
ابراهیمی با گلایه از اینکه بانک ها قرائت مشترکی در زمینه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ندارند، عنوان کرد:نظام بانکی باید توجه بهتری به صنعت و خدمات نسبت به بخش کشاورزی داشته باشد. همچنین از سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای مشارکت در بخش کشاورزی استان دعوت می کنیم.
































