مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تعدادی از واحدهای پرورش طیور شهرستان اراک، تاکنون بیش از ۱۲۰میلیارد ریال خسارت برجای گذاشته است. به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی و به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر محسن شانقی اظهار داشت: طبق نمونه گیری هایی که در واحدهای پرورش […]

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تعدادی از واحدهای پرورش طیور شهرستان اراک، تاکنون بیش از ۱۲۰میلیارد ریال خسارت برجای گذاشته است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی و به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر محسن شانقی اظهار داشت: طبق نمونه گیری هایی که در واحدهای پرورش طیور از سوی دامپزشکی استان مرکزی انجام شده تاکنون در واحدهای مرغداری شهرستان اراک، علائم بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشاهده شده است.

وی افزود: کانون اصلی و منشا بروز این بیماری پرندگان مهاجر تالاب میقان اراک بوده و به همین دلیل شهرستان اراک در این زمینه بیشترین تعداد واحدهای پرورش طیور درگیر با بیماری آنفلوآنزا را داشته است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: در محدوده تالاب میقان در شهرستان اراک تاکنون طیور ۱۴ مرغداری به طور کامل و در شهرستان های شازند و خنداب و زرندیه نیز با مشاهده علائم بیماری در طیور روستایی، تمامی طیور واحدهای درگیر با بیماری آنفلوآنزا معدوم شده است.

شانقی خاطرنشان ساخت: آمار طیور معدوم شده در واحدهای پرورش طیور استان تاکنون به بیش از ۴۰۰هزار قطعه رسیده و ۱۲۰ میلیارد ریال به این واحدها خسارت وارد کرده است.

وی تصریح کرد: دامپزشکی استان مرکزی تاکنون پنج میلیارد ریال به منظور اقدامات بهداشتی، ضدعفونی و دفن بهداشتی طویر معدوم شده هزینه صرف کرده و چهار میلیارد ریال به منظور جبران بخشی از خسارت واحدهای پرورش طیور استان نیز پرداخت خواهد شد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان ساخت: ۲۰ تیم در استان به منظور پایش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای پرورش طیور تشکیل شده که در هر تیم دو تا سه نفر حضور دارند و روزانه مرغداری‌های استان و مناطق حساس مانند اطراف تالاب میقان اراک توسط آنها رصد می‌شود.

شانقی افزود: طی یک ماه گذشته ۹۰۰ واحد مرغداری در استان مرکزی در رابطه با انتقال آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مورد بررسی قرار گرفته و کار نمونه برداری از ۲۵۰واحد مرغداری تاکنون انجام شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۸۸۰ واحد صنعتی پرورش طیور در استان مرکزی فعال هستند که مجموع ظرفیت آنها ۱۸میلیون قطعه طیور است