راه حل مشكل شیرخام عرضه در بورس است
راه حل مشكل شیرخام عرضه در بورس است

مدیرعامل سابق اتحادیه مرکزی دامداران گفت: قیمت تمام شده شیرخام 1350 تومان است که با احتساب 10 درصد سود باید با قیمت 1480 تومان از تولید‌کنندگان خریداری شود. به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از فارس، سعید سلطانی سروستانی مدیرعامل سابق اتحادیه مرکزی دامداران در مورد عدم افزایش قیمت خرید شیرخام توسط […]

مدیرعامل سابق اتحادیه مرکزی دامداران گفت: قیمت تمام شده شیرخام 1350 تومان است که با احتساب 10 درصد سود باید با قیمت 1480 تومان از تولید‌کنندگان خریداری شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از فارس، سعید سلطانی سروستانی مدیرعامل سابق اتحادیه مرکزی دامداران در مورد عدم افزایش قیمت خرید شیرخام توسط صنایع لبنی، گفت: صنایع لبنی اعلام کرده‌اند که نه قیمت خرید شیرخام را افزایش می‌دهند و نه قیمت محصولات تولیدی‌شان را و این موضوع مورد استقبال دولت و مردم است.

وی با بیان اینکه با این اقدام، تولید‌کننده بلاتکلیف مانده است، افزود: علت بروز این اتفاقات بی‌توجهی مسئولین به قوانین است،زیرا در ماده 33 قانون افزایش بهره‌وری آورده شده که تولید‌کننده می‌تواند محصولش را از طریق بورس عرضه کند و اگر محصول تولیدی با قیمت بالاتری نسبت به قیمت تمام شده فروخته شد، مشکلی نیست ولی اگر محصول با قیمت پایین‌تر از قیمت تمام شده فروخته شود باید مابه‌التفاوت آن توسط دولت پرداخته شود.

مدیرعامل سابق اتحادیه مرکزی دامداران اظهار داشت: گفته می‌شود دولت به لحاظ مالی مشکل دارد و نمی‌‌تواند به دامداران یارانه بپردازند در حالی که بیان چنین مسائلی برای تولید‌کننده و دامدار قانع‌ کننده‌ نیست.

سلطانی سروستانی تصریح کرد: راه عملی برای حل مشکل دامداران تمکین به قانون است وگرنه هر راه دیگر باعث خروج دامداران از چرخه تولید می‌شود.

مدیرعامل سابق اتحادیه مرکزی دامداران در پاسخ به این سوال که شما به عنوان تولید‌کننده چه اقدامی برای کاهش هزینه‌های تولید، انجام داده‌اید، گفت: 70 درصد هزینه‌های دامدار مربوط به خوراک دام و 30 درصد بقیه مربوط به دستمزد کارگران، هزینه حامل‌های انرژی و خدمات جانبی است که معمولا توسط دولت در ابتدای سال تعیین می‌شود.

سلطانی سروستانی با انتقاد از اینکه سیاست دولت بخشی‌نگری است، و با توجه کردن به یک بخش، بخش دیگر را فراموش می‌کند، افزود: اگرچه قیمت واردات برخی نهاده‌های دامی از قبیل ذرت بسیار ارزان‌تر از تولید داخل است، اما دولت در راستای حمایت از تولید داخل این محصولات را به صورت تضمینی خریداری می‌کند.

مدیرعامل سابق اتحادیه مرکزی دامداران تصریح کرد: بنابراین وقتی نهاده‌ای با قیمت بیشتری نسبت به قیمت وارداتی به صورت تضمینی خریداری می‌شود با قیمت بالایی هم به دامدار فروخته می‌شود، در حالی که در اینجا دولت دامدار را فراموش کرده که در راستای حمایت از تولید باید نهاده تولید داخل را با قیمتی بیشتر از قیمت نهاده وارداتی خریداری کند.

وی گفت: در حال حاضر دامداران برای تأمین هزینه‌ها بخشی از دام‌هایشان را می‌فروشند و برای سایر دام‌ها هزینه می‌کنند.

سلطانی سروستایی تصریح کرد: حدود 35 درصد از گاوداری‌های کوچک تعطیل شده‌اند و گاوداری‌های بزرگ  با فروش بخشی از دام‌هایشان ادامه حیات می‌دهند.

وی با بیان اینکه در تولید شیر افزایش نداشته‌ایم افزود: با این شرایط متاسفانه ضریب تولید را از دست داده‌ایم.

مدیرعامل سابق اتحادیه مرکزی دامداران در پاسخ به این سؤال که قیمت تمام شده شیرخام چقدر است، گفت: قیمت تمام شده شیرخام در حال حاضر 1350 تومان است که با 10 درصد سود باید با قیمت حدود 1480 تومان از تولید‌کننده خریداری شود.

وی افزود: قیمت متوسط خرید هر کیلوگرم شیرخام در حال حاضر 1100 تومان است و با توجه به مصوبه دولت دامدار در هر کیلوگرم شیر 340 تومان متضرر می‌شود.

روز چهارشنبه سعید سلطانی فروستانی که از سال 88 به عنوان مدیرعامل اتحادیه دامداران در این سمت مشغول به کار بود، به دلیل نامعلوم برکنار شد و علیرضا عبداللهی که در سال‌های گذشته در شرکت سرمایه‌گذاری جاهد مشغول به فعالیت بوده جانشین وی شد.

این گزارش می‌افزاید: شنبه 31 مرداد مراسم تودیع سعید سلطانی و معارفه علیرضا عبداللهی به عنوان مدیران عامل سابق و جدید اتحادیه دامداران ایران برگزار می‌شود.