افغانستان هم جلوي واردات تخم مرغ ايراني را گرفت
افغانستان هم جلوي واردات تخم مرغ ايراني را گرفت

يك مقام مسئول از توقف صادرات تخم‌مرغ به افغانستان خبر داد و گفت: اگر آنفلوانزاي مرغي كنترل و واحدهاي آلوده معدوم و پاك‌سازي نشود، ما در پاييز و زمستان دچار مشكلات عمده و اساسي خواهيم شد. يك مقام مسئول از توقف صادرات تخم‌مرغ به افغانستان خبر داد و گفت: اگر آنفلوانزاي مرغي كنترل و واحدهاي […]

يك مقام مسئول از توقف صادرات تخم‌مرغ به افغانستان خبر داد و گفت: اگر آنفلوانزاي مرغي كنترل و واحدهاي آلوده معدوم و پاك‌سازي نشود، ما در پاييز و زمستان دچار مشكلات عمده و اساسي خواهيم شد.

يك مقام مسئول از توقف صادرات تخم‌مرغ به افغانستان خبر داد و گفت: اگر آنفلوانزاي مرغي كنترل و واحدهاي آلوده معدوم و پاك‌سازي نشود، ما در پاييز و زمستان دچار مشكلات عمده و اساسي خواهيم شد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از مهر، رئيس هيات مديره اتحاديه مرغ تخم‌گذار استان از متوقف شدن صادرات تخم‌مرغ ايران به افغانستان خبر داد و اظهارداشت: در حال حاضر ميزان صادرات تخم‌مرغ از كشور تقريبا صفر است، ضمن اينكه صادرات غير رسمي به كشورهاي عراق و افغانستان انجام مي‌شود اما ميزان آن بسيار محدود است.

ناصر نبي‌پور با بيان اينكه تا سازمان جهاني بهداشت دام اعلام نكند كه ايران از وجود آنفلوانزا پاك شده، امكان از سرگيري صادرات وجود ندارد، گفت: در پي اين مسائل قيمت تخم‌مرغ افت بسيار زيادي داشته و هم اكنون ميانگين قيمت هركيلوگرم از آن درب مرغ‌داري ۲۴۰۰ تومان است.

وي با اشاره به اينكه مرغ‌هاي بومي در ايران درگير اين بيماري هستند، افزود: در بيشتر كشورهاي دنيا مرغ‌هاي بومي و محلي مبتلا به آنفلوانزا هستند اما مساله را تا اين حد بزرگ‌نمايي نمي‌كنند كه موجب نابودي صنعت مرغ و تخم‌مرغ‌شان شود.

رئيس هيات مديره اتحاديه مرغ تخم‌گذار استان تهران ضمن انتقاد از عدم همكاري روستائيان و توليدكنندگان با دامپزشكي در تحويل مرغ‌هاي آلوده، تصريح كرد: اين مساله بسيار خطرناك است، ويروس آنفلوانزا معمولا در درجه حرارت بالا خود را نشان نمي‌دهد و ويروسي سرما دوست است. با وجود اين امر، در كشور ما رفتارهاي ناصحيح و غيرعلمي تا اندازه‌اي بوده كه سبب شيوع بيماري در تابستان شده است.

نبي‌پور با تاكيد بر اينكه ما بايد نگران شيوع آنفلوانزا در پاييز و زمستان باشيم، افزود: اگر اين بيماري كنترل و واحدهاي آلوده معدوم و پاك‌سازي نشود، ما در پاييز و زمستان دچار مشكلات عمده و اساسي خواهيم شد.

وي با بيان اينكه مرغ‌هاي بومي سراسر كشور سالانه حدود ۶۰ تا ۷۰ هزارتن تخم‌مرغ توليد مي‌كنند، گفت: مرغ‌هاي صنعتي حدود ۹۰۰ هزارتن تخم‌مرغ در سال توليد مي‌كنند و ما بايد نگران آلودگي آنها باشيم. ‌‌‌‌‌