افزایش صادرات سویا و ذرت در برزیل
افزایش صادرات سویا و ذرت در برزیل
صادرات سویا در ماه ژوئن همچنان با حجم قابل توجهی بالا خواهد بود. همچنین، انتظار می‌رود صادرات ذرت از ماه جولای به بعد به اوج خود برسد.
سال ۲۰۲۳ برای کشاورزی در برزیل با توجه به میزان تولید و صادرات بی‌سابقه‌ سویا  و ذرت ، بسیار مهم بوده است. با این وجود، ظرفیت‌های ذخیره‌سازی و لجستیک صادرات نتوانسته‌اند با گسترش و افزایش میزان برداشت، همراه شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی و صنایع غذایی ایران (اگنا) در بنادر برزیل، مشکلات زیرساختی و صف‌های طولانی کشتی  وجود دارد. با این وجود، صادرات سویا و ذرت رشد قابل توجهی را تجربه کرده‌اند. تخمین زده می‌شود که در نیمه اول سال، صادرات سویا  و ذرت حدود ۱۵ میلیون تن افزایش  داشته باشد. صادرات سویا در ماه ژوئن همچنان با حجم قابل توجهی بالا خواهد بود. همچنین، انتظار می‌رود صادرات ذرت از ماه جولای به بعد به اوج خود برسد.
موجودی سویا برزیل تا پایان ماه ژوئن حدود ۷۰ میلیون تن تخمین زده می‌شود، که نسبت به سال قبل بسیار بیشتر است. تقاضای سویا برزیلی به دلیل کمبود سویا در آرژانتین، افزایش یافته است. در نظر داشته باشیم که، آرژانتین حجم بی‌سابقه‌ای واردات دانه سویا  از  برزیل داشته است. این وضعیت، همراه با صادرات محدود پاراگوئه، رقابت شدیدی را برای تأمین سویا به وجود آورده است.
تقویت  ارزش رئال برزیل در برابر دلار آمریکا  از ماه مارس تأثیری کمی بر رقابت‌پذیری صادرکنندگان برزیلی داشته است.
تخمین زده می‌شود که صادرات سویا برزیل در سال ۲۰۲۳ حدود ۹۶.۳ میلیون تن خواهد بود که در مقایسه با سال گذشته تقریباً ۱۷-۱۸ میلیون تن افزایش  خواهد یافت.
همچنین، انتظار می‌رود میزان قابل توجه برداشت ذرت دوم (Safrinha) در سال منجر به صادرات رکوردی با حدود ۳۹ میلیون تن شود.
افتتاح خط راه آهن  جدیدی که بنادر شمالی را با مناطق تولید سویا مرتبط می‌کند، به افزایش صادرات و کاهش وابستگی به بنادر جنوبی کمک خواهد کرد. همچنین، پیش‌بینی می‌شود که فرآوری سویا در برزیل بخاطر کمبود صادرات کنجاله سویا آرژانتین و نیازهای داخلی به روغن سویا افزایش یابد،.
در حال حاضر، با توجه به افزایش موجودی و ذخایر سویا در برزیل، شرایط فرآیند فرآوری و روغن کشى سویا در برزیل را خوب برآورد می کنند و انتظار می رود که حجم قابل توجهى از سویا در فصل جارى، روغن کشى ‌شود.
  • نویسنده : زهرا لیاقت فر
  • منبع خبر : پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی و صنایع غذایی ایران (اگنا)