فارغ التحصیلان را جذب سازمان نظام دامپزشکی نمی کنیم/ توقف ثبت نام دوره های تخصصی برای بازنگری کارشناسی
فارغ التحصیلان را جذب سازمان نظام دامپزشکی نمی کنیم/ توقف ثبت نام دوره های تخصصی برای بازنگری کارشناسی

صفری رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای مهم به میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی از افزایش بی‌ضابطه ظرفیت پذیرش دوره‌های دکترای تخصصی دامپزشکی انتقاد و خواستار توقف فوری ثبت نام در این دوره‌ها شد و تاکید کرد : در صورت ادامه جذب دانشجو از عضویت فارغ التحصیلان در سازمان نظام دامپزشکی معذوریم. […]

صفری رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای مهم به میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی از افزایش بی‌ضابطه ظرفیت پذیرش دوره‌های دکترای تخصصی دامپزشکی انتقاد و خواستار توقف فوری ثبت نام در این دوره‌ها شد و تاکید کرد : در صورت ادامه جذب دانشجو از عضویت فارغ التحصیلان در سازمان نظام دامپزشکی معذوریم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)؛ رئیس سازمان نظام دامپزشکی در نامه‌ای به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با استناد به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: در فراخوان عمومی ثبت‌نام آزمون دکترای تخصصی سال ۱۳۹۵ دانشگاه آزاد اسلامی، ظرفیت پذیرش دوره‌های تخصصی دامپزشکی بیش از ۵۰۰ نفر در ۳۴ رشته واحد دانشگاهی اعلام شده است که نسبت به سال‌های قبل با افزایش بسیار چشم‌گیر و در عین حال بی‌ضابطه مواجه شده است.

وی با بیان این که  پذیرش دانشجو باید بر اساس نیاز باشد، اظهار داشت: مطابق ماده ۲۱ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوب ۶ مردادماه ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و کلیه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیر دولتی موظفند تعداد، رشته و ترکیب جنسیتی دانشجویان رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها، مراکز و مؤسسات آموزش عالی مرتبط با کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی خود را قبل از اعلام و پذیرش، بر اساس نیاز سنجی و مدیریت منابع انسانی که توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام می‌شود، ساماندهی نمایند».

رییس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران درنامه از میرزاده دانشگاه آزاد اسلامی را به رعایت مفاد این ماده قانونی دعوت کرد و  تاکید کرد: در این دوره‌ها  به صورت موقت ثبت نام  انجام نشود.به راستی ظرفیت بالای پذیرش دانشجو بر اساس کدام نیازسنجی و اولویت‌سنجی اشتغال اعلام شده است؟ کدام‌یک از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، شرایط پذیرش را دارا هستند؟

صفری با اشاره به نقش بی‌بدیل دامپزشکان در حوزه سلامت و بهداشت عمومی جامعه عنوان کرد: تضمین کیفیت بهداشتی مواد غذایی با منشأ دامی و گسترش دایره عملکرد آنان «از مزرعه تا سفره‌ی غذا»  بر همگان مشخص است و تحقق این نقش تنها با حضور دامپزشکان کارآمد، متخصص و متعهد که براساس نیاز واقعی بخش در مراکز دانشگاهی واجد صلاحیت دانش آموخته باشند؛ حاصل می شود.

وی در بخش دیگری از این نامه سیاست‌های علمی و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری که «تنظیم رابطه متقابل تحصیل با اشتغال» و «تعیین اولویت‌ها در آموزش و پژوهش با توجه به ظرفیت‌ها و نیازهای کشور و الزامات نیل به جایگاه اول علمی و فناوری در منطقه» است را یادآور شد و تاکید کرد:  این گونه پذیرش‌های بی‌رویه و بی‌ضابطه سبب بروز پدیده مدرک‌گرایی به عنوان آفتی جدی در کشور و آشفتگی در بازار کار و اختلالات جدی در خدمت‌رسانی بهداشتی دامپزشکان می شود.

صفری با بیان این پرسش که « ظرفیت بالای پذیرش دانشجو در مقطع دکترای تخصصی دامپزشکی بر اساس کدام نیازسنجی و اولویت‌سنجی اشتغال دانش‌آموختگان اعلام شده است!؟»، خاطرنشان کرد: طبق مصوبه شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حداقل‌های مورد نیاز تأسیس دانشکده‌های دامپزشکی در مقاطع مختلف تحصیلی؛ دارا بودن حداقل ۳۷ عضو هیأت علمی با مدرک تخصصی همان رشته، پذیرش یک دوره فارغ‌التحصیل دوره دکتری حرفه‌ای دامپزشکی و دارا بودن امکانات و تجهیزات کافی است؛ کدام‌یک از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی متقاضی، شرایط پذیرش را دارا هستند!؟

رییس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در صورتی که دانشگاه آزاد اسلامی در پذیرش دانشجو ضوابط ماده ۲۱ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی ومنابع طبیعی را رعایت نکند، از عضویت فارغ‌التحصیلان آن دانشگاه در سازمان نظام دامپزشکی معذوریم.

صفری  همچنین تاکید کرد: از این پس؛ عضویت فارغ‌التحصیلان دامپزشکی در این سازمان منوط به اعتبار واحـد دانشگاهی مربوطـه و رشته و مقطـع تحصیلـی از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمـان وآموزش پزشکی و رعایت پذیرش دانشجو طبق ضوابط ماده ۲۱ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی از سوی آن دانشگاه خواهد بود.

وی با درخواست توقف موقت ثبت‌نام در دوره‌های تخصصی یاد شده به منظور بررسی‌ کارشناسی دقیق‌تر و اعلام ظرفیت‌های جدید بر اساس نیازسنجی کارشناسی و مصالح کشور اظهار داشت: با توجه به این امر و جلوگیری از اخلال در روند عضویت در سازمان نظام دامپزشکی و اشتغال دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی که بدون عضویت در نظام دامپزشکی امکان پذیر نخواهد بود، این خواسته تقاضا می شود.

 رونوشتی ازمتن نامه صفری ریس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران به میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به وزاری جهاد کشاورزی, علوم، تحقیقات و فناوری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و روسای دانشکده‌های دامپزشکی سراسر کشور نیز ارسال شده است .

همچنین در اعتراضی دیگر ؛ مدیرعامل جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک،«دکتر سید جاوید آل داود»   در نامه ای  به ریاست دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرده است: امیدواریم جنابعالی با تجدید نظر و عملکردی قاطعانه از رسیدن جامعه به نقطه «هر دام، یک دامپزشک متخصص» جلوگیری فرمایید!

مدیرعامل جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک طی نامه ای خطاب به «دکتر حمید میرزاده» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، خواستار کاهش ظرفیت پذیرش ظرفیت پذیرش دانشجوی دکترای تخصصی دامپزشکی در این دانشگاه شده است.

 

متن نامه به بدین شرح است:  «ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی،  جناب آقای دکتر میرزاده ، با عرض سلام و احترام»

 

«در پی اعلام ظرفیت پذیرش دانشجویان مقطع دکترای تخصصی و پی اچ دی رشته های مختلف دامپزشکی در سال تحصیلی ۹۵-۹۶ دانشگاه آزاد اسلامی، موج عظیمی از نگرانی و تعجب در میان همکاران و دانشگاهیان کشور ایجاد شده است. در این نوشتار کوتاه سعی داریم به اختصار دلایل این نگرانی ها را با شما در میان گذاشته و توجه جنابعالی را – که از مسلماً از دلسوزان کشور و نظام آموزشی هستید- به عدم رعایت ضوابط کارشناسی در جذب این تعداد از فارغ التحصیلان جلب نماییم.

 

۱- دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و قطب تخصصی دامپزشکی کشور بعد از گذشت دو دهه، با وجود تمامی امکانات و تجهیزات خود و بهره گیری از بهترین اساتید، به استناد اعلام اداره آموزش این دانشگاه،  تا به امروز بیش از ۶۰۰ دانش آموخته دکتری تخصصی داشته است. حال این سوال پیش می آید که چگونه دانشگاه آزاد در یک سال قصد پذیرش ۵۰۰ دانشجوی تخصصی دارد؟

 

۲- طبق آیین نامه دکتری تخصصی دامپزشکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشکده هایی می توانند دانشجوی دوره ی تخصص پذیرش نمایند که حداقل سه دوره دانش آموخته دکتری عمومی تحویل جامعه داده باشند و در رشته مورد نظر یک استاد تمام یا دانشیار و ۲ نفر استادیار تمام وقت مشغول به خدمت داشته باشند. این رویه ای بوده است که از دهه ۶۰ در دوره های تخصصی دامپزشکی در دانشگاههای دولتی اجرا میشده است. با نگاهی به فهرست واحد های دانشگاهی پذیرنده دوره ی تخصص، ملاحظه می شود که دستکم چهار دانشگاه فاقد دانشجویان دوره ی عمومی دامپزشکی می باشند! و طبیعتاً از داشتن کادر آموزشی فوق الذکر احتمالاً محرومند. سوال اینجاست که آیا ضوابط حداقلی برای آموزش دانشجویان دوره ی تخصصی در این واحد ها رعایت می شود؟

 

۳- از آنجایی که عقل و منطق حکم می کند پذیرش دانشجوی تخصصی با شرایط علمی، پزوهشی و بازار کار کشور متناسب باشد، به نظر می رسد پذیرش این تعداد دانشجو نه تنها به صلاح نیست، بلکه خود می تواند به معضلی برای بدنه تخصص دامپزشکی کشور تبدیل شود. به عنوان مثال در این رابطه می توان با استعلام نظر انجمن تخصصی جراحان دامپزشکی کشور، نظر آنها را در ارتباط با فاجعه ی پذیرش ۷۵ دانشچوی دکتری تخصصی جراحی دامپزشکی تنها در یک سال! جویا شد.

 

جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک به عنوان بخشی از بدنه ی تخصصی دامپزشکی کشور بر این باور است که چنین سیاستگذاری هایی می تواند ضربات سخت و جبران ناپذیری را به شاغلین این رشته وارد آورد که اثرات آن در سالهای آینده روشن خواهد شد. از اینرو امیدواریم جنابعالی با تجدید نظر و عملکردی قاطعانه از رسیدن جامعه به نقطه ی “هر دام یک دامپزشک متخصص” جلوگیری فرمایید.»