از ابتدای امسال تا کنون تعداد ۳ میلیون و ۲۵۶ هزار و ۷۷۳ راس دام در استان علیه بیماری شاربن واکسینه شدند. به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی،رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی این اداره کل گفت: بیماری شاربن یا سیاه زخم یک بیماری عفونی حاد است که توسط باکتری […]

از ابتدای امسال تا کنون تعداد ۳ میلیون و ۲۵۶ هزار و ۷۷۳ راس دام در استان علیه بیماری شاربن واکسینه شدند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی،رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی این اداره کل گفت: بیماری شاربن یا سیاه زخم یک بیماری عفونی حاد است که توسط باکتری «باسیلوس آنتراسیس» ایجاد می شود و یادآور شد شیوع این بیماری در عموم حیوانات وحشی و اهلی مانند گاو، گوسفند، بز، شتر و گوشتخواران رخ می دهد و نیز شاربن به انسانهایی که با حیوانات آلوده و یا بافت آلوده حیوانی سر و کاردارند، نیز قابل سرایت است.
دکتر محسن عابدزاده با اشاره به اینکه یکی از راههای پیشگیری از این بیماری در ایران، استفاده از واکسن است؛ افزود: میکروب این بیماری می تواند به عنوان سلاح بیولوژیک مورد استفاده قرار گیرد و تولید آن نسبتاً آسان است، لذا در حال حاضر از اهمیت خاصی برخوردارشده است .
وی از دامداران خواست: نسبت به واکسیناسیون دامهای خود علیه شاربن با ماموران دامپزشکی همکاری نمایند و در صورت مشاهده تلفات ناگهانی در دام ها سریعا به دامپزشکی محل اطلاع دهند و خواستار آن شد تا لاشه دام های مشکوک به بیماری با روش سوزاندن(ترجیحا) و یا دفن کردن زیر نظر دامپزشکی امحاء گردد و از کالبد گشایی دام تلف شده خودداری شده و فرآورده های دامی بخصوص پشم و پوست را از کانون بیماری خارج نکنند و جایگاه دام و محلی را که دام در آنجا تلف شده است را ضد عفونی نمایند.
دکتر عابدزاده تصریح کرد: خودداری از چرای گوسفند و بز در مناطق آلوده (باکتری شاربن در مجاورت هوا به صورت مقاوم در آمده و می تواند تا ۶٠ سال در محیط، قدرت بیماریزایی داشته باشد)،عدم مصرف گوشت های فاقد مهر بازرسی و یا لاشه های ناشی از مرگ های ناگهانی دام را از دیگر روش های پیشگیری از این بیماری عنوان کرد.