به عنوان یک کشور مسلمان، سهمی در تجارت ۲هزار میلیارد دلاری «حلال» نداریم
به عنوان یک کشور مسلمان، سهمی در تجارت ۲هزار میلیارد دلاری «حلال» نداریم

رییس سازمان ملی استاندارد ایران خواستار همکاری رسانه ها در ترویج تجارت حلال شد؛ به عنوان یک کشور مسلمان، سهمی در تجارت ۲هزار میلیارد دلاری «حلال» نداریم رییس سازمان ملی استاندارد از رسانه ها خواست تا در زمینه تجارت حلال کار ترویجی کنند و افزود: سهم ایران از تجارت ۲ هزار میلیارد دلاری«حلال» در جهان […]

رییس سازمان ملی استاندارد ایران خواستار همکاری رسانه ها در ترویج تجارت حلال شد؛

به عنوان یک کشور مسلمان، سهمی در تجارت ۲هزار میلیارد دلاری «حلال» نداریم

رییس سازمان ملی استاندارد از رسانه ها خواست تا در زمینه تجارت حلال کار ترویجی کنند و افزود: سهم ایران از تجارت ۲ هزار میلیارد دلاری«حلال» در جهان بسیار ناچیز است و رسانه ها باید کمک کنند و کار ترویجی در این زمینه انجام دهند.

نیره پیروز بخت، در نخستین نشست خبری سال ۹۶، در پاسخ به خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)، که پرسید چه برنامه هایی برای ورود به تجارت جهانی حلال دارید، اظهار کرد: با توجه به اینکه تجارت حلال یکی از مولفه های اصلی اقتصاد مقاومتی به ویژه در بخش اشتغال است، ما در این بخش برنامه هایی در دست اجرا داریم.

وی ادامه داد: برای نمونه ۱۶ مورد گواهی«حلال» برای واحدهای ذبح و کشتار و دام و طیور در کشور صادر کرده ایم تا بخشی از صادرات ما وارد تجارت جهانی حلال شود.

پیروزبخت افزود: توجه داشته باشید که گردش مالی ۲ هزار میلیاردی در جهان رقم بسیار بالایی است و ما به عنوان یک کشور مسلمان که تولید غذا و محصولات حلال داریم، می توانیم سهم بزرگی از این تجارت جهانی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: گرچه تولید محصولات حلال در کشور از دهه های گذشته وجود دارد اما زیر نام «تجارت حلال» و با این گواهی، سهمی نداریم.

رییس سازمان ملی استاندارد از خبرنگاران حاضر در نشست و سایر رسانه ها خواست در این زمینه کارهای ترویجی انجام دهند و اضافه کرد: جامعه ۲ میلیارد نفری مسلمانان در جهان به اهمیت این تجارت می افزاید و باید خودمان را برای سهم گرفتن آماده کنیم.

پیروزبخت به عقب ماندگی ایران از این تجارت پرسود نیز اشاره و اظهار کرد: همان گونه که گفتم، تولید محصولات حلال در کشور رواج دارد اما تجارت حلال فراتر از آن است و ما در این بخش عقب مانده ایم.

وی همچنین به حضور موفق کشور(جمهوری) غیر مسلمان ارمنستان در این تجارت مهم اشاره کرد و افزود: ما باید این عقب ماندگی را جبران کنیم. ما باید بر اساس ضوابط و مقررات سازمان «استاندارد و اندازه شناسی» کشورهای اسلامی که برای تجارت حلال تشکیل شده، محصول تولید کنیم تا وارد این تجارت شویم.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران، در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه در صادرات محصولات غذایی با مشکل پایش ایمنی و باقی مانده دارویی و سموم مواجهیم و این پیش نیاز تجارت حلال است. در این زمینه چه برنامه هایی دارید، گفت: در بخش پایش ایمنی محصولات غذایی استانداردهای کیفی مناسبی را تدوین کرده و به بخش های مختلف داده ایم اما برای اجرای استانداردها، سازمان به تنهایی قادر نیست.

پیروزبخت تصریح کرد: در پایش ایمنی و استانداردهای محصولات غذایی یک زنجیره متشکل از سازمان ملی استاندارد، وزارت بهداشت، وزارت صنعت، وزارت جهاد کشاورزی، اتاق بازرگانی، تشکل ها و NGO های مربوط باید همکاری کنند تا به نظام یکپارچه و واحدی برسیم.

وی در پایان یادآوری کرد که در پایش باق مانده های سموم و دارویی محصولات غذایی با وزارت جهاد کشاورزی به تفاهم و توافق رسیده اند و همکاری ها ادامه دارد.