۷ هزار برند کود کشاورزی ثبت شد/ سامانه ملی تناسب اراضی می تواند مبنای تهیه الگوی کشت باشد
۷ هزار برند کود کشاورزی ثبت شد/ سامانه ملی تناسب اراضی می تواند مبنای تهیه الگوی کشت باشد

رییس موسسه تحقیقات خاک و آب کشاورزی: ۷ هزار برند کود کشاورزی ثبت شد/ سامانه ملی تناسب اراضی می تواند مبنای تهیه الگوی کشت باشد رییس موسسه تحقیقات خاک و آب کشاورزی گفت: تاکنون ۱۰ هزار برند کودی از موسسه تحقیقات خاک و آب درخواست ثبت داشته اند که پس از بررسی و پایش ۷ […]

رییس موسسه تحقیقات خاک و آب کشاورزی:

۷ هزار برند کود کشاورزی ثبت شد/ سامانه ملی تناسب اراضی می تواند مبنای تهیه الگوی کشت باشد

رییس موسسه تحقیقات خاک و آب کشاورزی گفت: تاکنون ۱۰ هزار برند کودی از موسسه تحقیقات خاک و آب درخواست ثبت داشته اند که پس از بررسی و پایش ۷ هزار برند تایید شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، هادی اسدی رحمانی در همایش روز جهانی خاک با اعلام این مطلب افزود: پایش کیفیت کودهای کشاورزی و ثبت آن یکی از تاکیدات لایحه حفاظت از خاک است و این موسسه نیز از سال ۹۴ پایش و بررسی کودهای کشاورزی را انجام می دهد.

وی گفت: از سال ۹۴ به واسطه اجرای برنامه سبز و کنترل کیفیت بازار، کیفیت کودهای کشاورزی ارتقا یافته است.

وی حفظ و ارتقای حاصلخیزی خاک را از اهداف لایحه حفاظت از خاک عنوان و اظهار کرد: ما در این راستا دستورالعمل های متنوعی برای تغذیه تلفیقی گیاهان زراعی و باغی تهیه کرده ایم که در دسترس است و اجرای آن موجب افزایش عملکرد محصول می شود.

اسدی رحمانی با بیان این که تهیه نقشه های خاک نقش اساسی در تصمیم گیری و مدیریت منابع خاک دارد، تصریح کرد: اطلاعات کنونی ما در مورد خاک کافی ومبنای تصمیم گیری نیست و از این رو موسسه تحقیقات خاک و آب، تهیه نقشه کربن آلی خاک را در دست اقدام دارد.

وی افزود: در آینده نزدیک نسخه نخست این نقشه ارایه می شود که می تواند بستر مناسبی برای مدیریت خاک باشد.

رییس موسسه تحقیقات خاک و آب، داده ها و اطلاعات در مورد خاک را یکی از ارکان مهم مدیریت خاک دانست و گفت: در این موسسه سامانه ای راه اندازی شده که تمام داده های خاک کشور در آن در حال بارگذاری است و امیدواریم این سامانه به زودی راه اندازی شود.

وی با بیان این که سامانه ملی تناسب اراضی نیز توسط این موسسه با حمایت معاونت امور زراعت کشور تهیه شده است، افزود: این سامانه می تواند مبنایی برای تهیه الگوی کشت در کشور باشد.

اسدی رحمانی به اجرای پروژه طرح پایش خاک کشور نیز اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس نتایج این طرح، ۷۰ درصد خاک کشور کمبود فسفر دارد که نشان دهنده تخلیه فسفر زیاد از خاک است.

وی با اشاره به فعالیت یک هزار پایگاه پایش منابع خاک در بخش کشاورزی ادامه داد: بررسی های طرح پایش نشان می دهد که وضعیت سرب خاک اراضی کشاورزی ما به عنوان آلاینده در حد خطرناک نیست.

رییس موسسه تحقیقات خاک و آب کشاورزی با بیان این که گندم ایران جزو پاک ترین گندم دنیا است، اعلام کرد: گندم تولید کشورمان حاوی سرب و کادمیوم نیست.

وی افزود: استانداردهای ما در تولید گندم از استانداردهای اروپا و آمریکا سختگیرانه تر است.