رشد ۳۹ درصدی کشت چغندرقند بهاره در سال زراعی جاری
رشد ۳۹ درصدی کشت چغندرقند بهاره در سال زراعی جاری

مجری طرح چغندر خبر داد: رشد ۳۹ درصدی کشت چغندرقند بهاره در سال زراعی جاری مجری طرح چغندر وزارت جهاد کشاورزی گفت: افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت خرید چغندرقند سبب شد تا کشت این محصول در سال زراعی جاری با استقبال بیشتری از سوی کشاورزان مواجه شده و رشد ۳۹ درصدی داشته باشد. به […]

مجری طرح چغندر خبر داد:


رشد ۳۹ درصدی کشت چغندرقند بهاره در سال زراعی جاری

مجری طرح چغندر وزارت جهاد کشاورزی گفت: افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت خرید چغندرقند سبب شد تا کشت این محصول در سال زراعی جاری با استقبال بیشتری از سوی کشاورزان مواجه شده و رشد ۳۹ درصدی داشته باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «پیمان حصادی» میزان سطح قرارداد کشت چغندرقند بهاره در سال زراعی جاری را نزدیک به ۹۲ هزار هکتار و میزان سطح کشت را نزدیک به ۷۸ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: میزان قرارداد کشت چغندرقند بهاره تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل در همین تاریخ ۲۰ درصد و میزان سطح زیر کشت ۳۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

مجری طرح چغندر وزارت جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد که روند کشت چغندر بهاره تا پایان فصل کشت ادامه یابد.

حصادی درباره قیمت خرید چغندرقند اظهار داشت: این محصول بر مبنای درصد عیار قند ۱۶ از چغندرکاران خریداری می‌شود، این درحالی است که متوسط عیار قند کشور بیش از ۱۷ است.

وی ادامه‌داد: هر واحد افزایش عیار قند نزدیک به ۲۰۰ ریال به قیمت چغندرقند می‌افزاید.

مجری طرح چغندر وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان‌کرد: با توجه به افزایش متوسط عیار قند و با احتساب جوایز تولید مبنی بر ۲۰ کیلوگرم تفاله خشک و ۲ کیلوگرم قند یا شکر به ازای هر تن تحویل چغندرقند، کشت و تولید این محصول در هر کیلوگرم برای کشاورزان درآمد ناخالص نسبتا مطلوبی ایجاد می‌کند.

حصادی اضافه‌کرد: با توجه به عملکرد بالای چغندر قند، میزان درآمد خالص آن برای کشاورزان مقرون به صرفه است و از کشت آن استقبال می‌شود.

وی، افزایش عملکرد محصولی که بعد از چغندرقند کشت می‌شود، کاهش جمعیت علف‌های هرز به ویژه نازک برگ‌ها و برخی آفات و بیماری‌ها را از مزایای کشت این محصول برشمرد و گفت: کشاورزان هر سال کشت چغندرقند را در الگوی کشت خود قرار می‌دهند.

به گزارش ایرنا، طبق پیش‌بینی‌های وزارت جهاد کشاورزی قرار بود در سال ۹۹ بیش از پنج میلیون تن چغندرقند بهاره و پاییزه در کشور تولید شود که از این میزان نزدیک یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن شکر خام استحصال خواهد شد.

سال ۹۸ نیز سه میلیون و ۸۳۳ هزار تن چغندرقند پاییزه و بهاره در سطح بیش از ۸۰ هزار هکتار کشور تولید شد که از این میزان ۹۲۵ هزار تن شکر استحصال شده است.