تزریق هورمون، قیمت هر کیلو مرغ را به بیش از ۱۰۰ هزار تومان می‌رساند
تزریق هورمون، قیمت هر کیلو مرغ را به بیش از ۱۰۰ هزار تومان می‌رساند

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی در مورد تزریق هورمون به مرغ‌های صنعتی، تصریح کرد: در صورت تزریق هورمون به مرغ، قیمت تمام شده هر کیلو بیش از ۱۰۰ هزار تومان خواهد بود… به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)، امیرحسین بهداد در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته دامپزشکی، با اشاره به اینکه تأمین بهداشت و امنیت […]

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی در مورد تزریق هورمون به مرغ‌های صنعتی، تصریح کرد: در صورت تزریق هورمون به مرغ، قیمت تمام شده هر کیلو بیش از ۱۰۰ هزار تومان خواهد بود…

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)، امیرحسین بهداد در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته دامپزشکی، با اشاره به اینکه تأمین بهداشت و امنیت غذایی وظایف اداره کل دامپزشکی است، افزود: مردم با اعتماد به آرم و نشان سازمان دامپزشکی نسبت به سلامت و حلال بودن محصولات دامی اعتماد می‌کنند.

وی بیماری‌های مشترک انسان و حیوانات را یادآور شد و گفت: بیماری‌هایی مثل تب مالت و هاری، خطرات زیادی در نمونه برداری از حیوانات برای همکاران ما به وجود می آورد که برای حفظ اعتماد مردم به مُهر و نماد این سازمان، اینگونه اقدامات ضروری است.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه ۱۱۴ هزار و ۶۷۲ بازرسی در شش ماهه نخست امسال از اماکن عرضه محصولات دامی صورت گرفته است، تصریح کرد: در مدت مشابه سال ۹۳، آمار بازدید، ۶۵ هزار و ۹۶۶ بوده است.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی، از درج کد رهگیری بر روی مرغ‌های تولید شده در کشتارگاه‌های استان خبر داد و ادامه داد: در این طرح که برای اولین بار در کشور به عنوان پایلوت اجرایی شده است، مردم می‌توانند با ارسال کد رهگیری به شماره ۳۰۰۰۸۹۰۱ از محل و زمان ذبح مرغ‌ها اطمینان حاصل نمایند.

وی افزود: با این طرح، باقیمانده آنتی بیوتیک مرغ‌ها پایش شده و استفاده کنندگان بیش از حد مجاز این دارو در مرغ‌ها شناسایی و برخورد می‌شود.

بهداد با بیان اینکه تمام کشتارگاه‌های استان به پیش سرد کن مجهز می‌شوند، اظهار داشت: با اجرای طرح پیش سرد کن، عمق لاشه‌های مرغ قبل از خروج از کشتارگاه باید ۴ درجه دما داشته باشد که با این اقدام ماندگاری و طعم مرغ بهتر خواهد شد و خون آبه آن کاهش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه اکنون آذربایجان شرقی دارای بیش از ۷ میلیون واحد دامی است که رتبه سوم کشور را در این زمینه دارد، تصریح کرد: در زمینه تولیدات تخم مرغ، گوشت و عسل رتبه‌های دوم تا چهارم و در زمینه فعالیت بخش خصوصی رتبه یک کشوری را داریم ولی از نظر اعتبارات رتبه ۳۱ کشور بودیم که در تلاش هستیم این رتبه را با توجه به رتبه‌های تولیدی ارتقا دهیم.

بهداد در ادامه با اشاره به صحبت‌های مطرح شده در جامعه در مورد تزریق هورمون به مرغ‌های صنعتی، تصریح کرد: در صورت تزریق هورمون به مرغ، قیمت تمام شده هر کیلو بیش از ۱۰۰ هزار تومان خواهد بود.

وی افزود: علت رشد سریع ۳۵ تا ۴۲ روزه مرغ‌ها، اصلاح ژنتیکی است که بر اساس تصور غلط برخی مردم نیز، جای آمپول بر روی بدن مرغ، محل تزریق واکسن است که تنها برای جلوگیری از بیماری مرغ‌ها استفاده می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی با اشاره به ممنوعیت فروش مرغ ۲٫۵ کیلویی، خاطرنشان کرد: بهترین وزن مرغ خریداری شده، ۱٫۸ کیلوگرم است که با افزایش وزن مرغ، احتمال ابتلا به بیماری افزایش می‌یابد که به همین دلیل از آنتی بیوتیک استفاده می‌شود.

بهداد ادامه داد: هر چه وزن مرغ بیشتر شود، آنتی بیوتیک مصرفی برای جلوگیری از بیماری آن بیشتر است که به همین دلیل خرید اینگونه مرغ‌ها توصیه نمی‌شود.