نایب رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران پیش‌بینی کرد که سال آینده روند کاهشی قیمت نفت خام ادامه پیدا کند و حتی احتمال رسیدن قیمت نفت به کمتر از ۱۰ دلار در سال‌های آینده وجود دارد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) , حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، […]

نایب رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران پیش‌بینی کرد که سال آینده روند کاهشی قیمت نفت خام ادامه پیدا کند و حتی احتمال رسیدن قیمت نفت به کمتر از ۱۰ دلار در سال‌های آینده وجود دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) , حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، گفت: کاهش قیمت نفت در سال ۲۰۱۵ با توجه به دلایلی از جمله کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی، استفاده از انرژی‌های نو، رکود اقتصادی در بزرگترین مصرف‌کننده نفت یعنی چین قابل پیش‌بینی و تحلیل بود.

وی افزود: با توجه به این دلایل نمی‌توان به بالا رفتن قیمت نفت در چند سال آینده خوش‌بین بود و باید حداقل‌هایی که برای قیمت نفت قابل تصور است را در بودجه کشور در نظر گرفت. از طرفی باید از این فرصت استفاده کنیم تا بتوانیم از اقتصاد نفتی فاصله بگیریم و صادرات غیر نفتی‌مان را تقویت کنیم.

صالحی به برخی نتایج مثبت کاهش قیمت نفت اشاره کرد و گفت: در زمانی که قیمت نفت ۱۲۰ دلار بود حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شد و در حال حاضر که نفت به حدود ۴۰ دلار رسیده است این رقم یارانه به ۱۰۰ هزار میلیارد کاهش پیدا می‌کند. کارشناسان و اقتصاددانان معتقدند اگر دولت قصد داشته باشد از اقتصاد دولتی فاصله بگیرد و پرداخت یارانه را کاهش دهد، اکنون بهترین فرصت است.

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران با منطقی دانستن رقم ۳۵ تا ۴۰ دلاری قیمت نفت برای بودجه سال آینده گفت: این احتمال وجود دارد که در بودجه سال ۱۳۹۶ قیمت نفت به ۲۵ دلار و برای سال ۱۳۹۷ به ۲۰ دلار کاهش بیابد. در سال‌های گذشته و در دولت هفتم و هشتم قیمت نفت به ۷ دلار رسید بود اما وضعیت اقتصادی مطلوب‌تر بود. در زمان که قیمت نفت ۷ دلار بود جایگزینی برای نفت وجود نداشت اما در حال حاضر انرژی‌ها و سوخت‌های نو و فسیلی جایگزین نفت هستند.

صالحی تصریح کرد: در میان کشور‌های منطقه، عربستان که تولید بی‌رویه نفت دارد و روزانه ۱۰ میلیون بشکه نفت تولید می‌کند امروز با مشکلات اقتصادی و با کسری بودجه ۱۰۰ میلیارد دلاری مواجه شده است؛ مسئله‌ای که نشان می‌دهد باید از اقتصاد نفتی فاصله گرفت و صادرات غیر نفتی را گسترش داد.