سیف: به دنبال افزایش بهره وری در کشاورزی هستیم
سیف: به دنبال افزایش بهره وری در کشاورزی هستیم

شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آغازگر فصل مشترک همکاری های علمی با دانشگاه سیف: به دنبال افزایش بهره وری در کشاورزی هستیم مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران، چرخه علم و دانش در بخش کشاورزی کشور را معیوب دانست و افزود: ما در پی افزایش بهره وری در کشاورزی هستیم و این مهم، با ارتقای دانش […]

شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آغازگر فصل مشترک همکاری های علمی با دانشگاه

سیف: به دنبال افزایش بهره وری در کشاورزی هستیم

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران، چرخه علم و دانش در بخش کشاورزی کشور را معیوب دانست و افزود: ما در پی افزایش بهره وری در کشاورزی هستیم و این مهم، با ارتقای دانش کشاورزی و ارتباط با شرکت های بزرگ بین المللی امکان پذیر است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)، یزدان سیف، در آیین امضای تفاهمنامه همکاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با دانشگاه خوارزمی، خواستار ارتقای دانش کشاورزی و افزایش بهره وری در تولید محصولات کشاورزی شد و اظهار کرد: دانش و تکنولوژی روز دنیا را باید وارد عرصه کشاورزی کنیم تا بتوانیم بهره وری را در این بخش افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: کشاورزی ایران به دلیل فاصله ای که با دانش روز جهان به ویژه در زمینه نهاده ها دارد و همچنین ناتوانی در کنترل و مقابله با آفات گیاهی، ۳۰ تا ۳۵ درصد از میانگین جهانی بهره وری عقب تر است.

سیف گفت: تلاش ما این است که برای برقراری ارتباط با شرکت های بزرگ و دانش بنیان از طریق همکاری با دانشگاه ها و مراکز علمی اقدام کنیم و به‌دنبال پیوستن به شرکت‌های بین‌المللی از طریق مراکز علمی و دانشگاهی هستیم.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، ادامه داد: شرکت های بزرگ بین المللی در بخش پژوهش و تحقیقات هزینه های سنگینی می پردازند در حالی که استانداردهای آزمایشگاهی ما از یک نظام قاعده مند و خاصی پیروی نمی کند و مجبوریم به ژورنال یا ریفرنس‌های خارجی رجوع کنیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر چرخه علم و دانش به ویژه در بخش کشاورزی ما معیوب است. بنابراین بهره گرفتن از منابع خارجی و استفاده از دانش و تکنولوژی شرکت های بزرگ بین المللی در این بخش ضرورت دارد.

سیف با اشاره به برخی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی، بهره مند نبودن کشاورزان از دانش روز را ضعف بزرگی دانست و افزود: وظیفه خود می دانیم که نیازهای علمی کشاورزان را در زمینه استفاده از نهاده ها و ماشین آلات شناسایی و با کمک مراکز علمی و دانشگاهی مانند دانشگاه خوارزمی این مشکلات را برطرف کنیم.

سیف پروژه‌های تامین بذر مناسب را از سرفصل‌های اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: بذر مناسب حتی می‌تواند با بهره‌وری بیشتر و آب‌بری کمتر در قیمت تمام شده تولید محصولات نیز موثر باشد اما دانش تولید بذر هزینه بالایی دارد.

وی ارتقای ارزش افزوده در تولید محصولات کشاورزی را هدف اصلی برنامه ها و سیاست های شرکت خدمات حمایتی کشاورزی برشمرد و افزود: موارد زیادی برای توسعه همکاری های مشترک با دانشگاه ها به ویژه در صنعت بذر و سم وجود دارد. این در حالی است که ۹۵ درصد بازار تولید سم در اختیار ۱۱ شرکت بین المللی است.

وی پیشنهاد داد به جای خرید الگوهای خارجی در عرض چند سال با استفاده از تحقیقات دانشگاهی در این زمینه به دستاوردهایی برسیم و افزود: کشورهای بزرگ دنیا میلیاردها دلار در بخش تحقیقات هزینه می‌کنند و با توجه به اینکه ما این توان را نداریم می‌توانیم از دانشگاه‌ها به عنوان مراکز تحقیقاتی و پژوهشی (R&D) در کنار شرکت‌های مان، استفاده کنیم.

اجرای طرح های مشترک علمی برای گسترش بازار محصولات کشاورزی

در ادامه این نشست مشترک، محمدعلی سبحان‌اللهی، رییس دانشگاه خوارزمی با این تفاهمنامه موافقت و اظهار کرد: امکانات آموزشی و پژوهشی مناسبی در زمینه علم کشاورزی در این دانشگاه وجود دارد و بر اساس این تفاهمنامه می توانیم همکاری های خوبی در برگزاری سمینارهای علمی مشترک و دوره‌های آموزشی بلندمدت و کوتاه‌مدت برای فعالان عرصه کشاورزی داشته باشیم.

وی همچنین از انجام طرح‌های کارشناسی ارشد و دکتری با همکاری دو طرف خبر داد و افزود: طرح‌های مشترک علمی نیز برای گسترش بازار محصولات کشاورزی و محصولات علمی از دیگر موارد تفاهمنامه است.

در پایان این نشست مشترک، شورج، قائم مقام مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، ۹ بند این تفاهمنامه را قرائت کرد.

گفتنی است؛ همکاری دوسویه در حوزه دانش فنی و تجاری‌سازی دستاوردهای علمی در زمینه فعالیت‌های مورد نیاز شرکت خدمات حمایتی، انجام طرح‌های پژوهشی در قالب انعقاد قرارداد با دانشگاه، انجام پروژه‌های کارشناسی ارشد و دکترا با همکاری دو طرف، اجرای پروژه‌های مشترک برای گسترش بازار شرکت از طریق تجارت الکترونیک، تدوین اجرای کارگاه‌های آموزشی و سمینارهای مشترک، فراهم کردن امکان تحصیل کوتاه‌مدت و بلندمدت بر اساس ضوابط وزارت علوم، همکاری در استفاده از امکانات آزمایشگاهی شرکت خدمات حمایتی و دانشگاه و حمایت‌ از شرکت‌ها در ثبت پتنت و دستاوردهای علمی از مهم‌ترین مفاد این تفاهمنامه است.