اینفوگرافیک عملکرد جهاد کشاورزی در دولت یازدهم
اینفوگرافیک عملکرد جهاد کشاورزی در دولت یازدهم

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران به نقل از ایانا، با وجود اینکه هم اکنون در زمانه استقرار دولت دوازدهم هستیم، اما نگاهی به کارنامه دولت یازدهم در بخش کشاورزی با وزارت محمود حجتی  که به همین مناسبت تحریریه خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) مبادرت به طراحی اینفوگرافیک اختصاصی برای نشان دادن آن در قالب […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران به نقل از ایانا، با وجود اینکه هم اکنون در زمانه استقرار دولت دوازدهم هستیم، اما نگاهی به کارنامه دولت یازدهم در بخش کشاورزی با وزارت محمود حجتی  که به همین مناسبت تحریریه خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) مبادرت به طراحی اینفوگرافیک اختصاصی برای نشان دادن آن در قالب یک تصویر نیز کرده است، نشان می دهد؛ محمود حجتی یکی از پرتلاش ترین و کم حاشیه ترین وزرای دولت یازدهم بوده است و اعتقاد زیادی به ضرورت اجرای مداوم قانون انتزاع برای مدیریت بهینه بخش کشاورزی کشور داشت؛ کما اینکه در نیمه دوم دولت تدبیر و امید موفق شد این قانون را نیز اجرایی کند.
حجتی با استفاده از این قانون توانست «تمرکز بر خودکفایی» را سرلوحه تلاش‌های خود قرار دهد و دروازه واردات را بر برخی محصولات اساسی کشاورزی ببندد تا شاهد رونق تولید داخل آن محصولات باشیم.
خودکفایی مجدد کشور در تامین گندم در سال ۹۵ و کاهش چشمگیر واردات غذاهای اساسی از جمله ثمرات اجرای قانون فوق بود.البته با وجود تلاش های موفق حجتی و همکارانش برای مدیریت واردات محصولات کشاورزی، بازار این محصولات در دولت اول روحانی روزهای تلخی هم داشت؛ از اخبار ناخوشایند بازار شب عید گرفته تا نوسانات قیمت شکر و برخی کارشکنی‌ها در بازار برنج.
مرور این اتفاقات نشان می داد که راهکار جلوگیری از گرانی‌ها و مقابله با نابه‌سامانی در بازار، توجه به «حمایت از افزایش تولید» و «تنظیم بازار» درکنار مدیریت واردات بود؛ اما این دو ابزار به صورت کامل در اختیار وزیر کشاورزی دولت یازدهم قرار نداشت و همین امر موجب برخی ناهماهنگی‌ها و متعاقباً نوسانات در بازار می‌شد. البته وزیر موفق دولت تدبیر و امید نقاط منفی مهمی هم در کارنامه خود داشت؛ از جمله عدم حمایت از تولید داخلی نهاده ها و تداوم واردات آن ها. همچنان این موضوع مشابه سدی زمخت سر راه خودکفایی قرار دارد و موجب شده است که محصولات خارجی همچنان بر سر سفره‌های غذایی مردم جا خوش کنند!
 وزیر کم حاشیه دولت یازدهم و همکارانش تلاش های زیادی در راستای مدیریت بحران کمبود آب انجام دادند و در راستای کاهش مصرف بخش کشاورزی به عنوان یکی از مهم ترین مصرف کنندگان آب کشور، توجه ویژه ای به تولید محصولات کم آب کردند و کشت پاییزه برخی محصولات کشاورزی را توسعه دادند.
اقدامات شاخص
۱- التزام به اجرای قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی
۱ـ۱- قطع واردات گندم و خوداتکایی در تولید آن
جدول ۱- میزان تولید گندم طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵۲ـ۱- حمایت از تولید دانه‌های روغنی در کشور
جدول ۲- میزان واردات دانه‌های روغنی در بازه زمانی سال‌های ۹۱ تا ۹۵ (میلیون دلار)
جدول ۳- میزان واردات روغن در بازه زمانی سال‌های ۹۱ تا ۹۵ (میلیون دلار) ۳ـ۱- حمایت از تولید شکر
۴ـ۱- ساماندهی وضعیت بازرگانی کشاورزی با اجرای سیاست «بازار در ازای بازار»
۲- حمایت از پرورش ماهی در قفس و تولید ماهی تیلاپیا
۳- پیگیری اجرای طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتار اراضی خوزستان و ایلام
۴- امضای تفاهم‌نامه های متعدد با سایر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی