
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: با نگهداری لاشه به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه، pH گوشت کاهش مییابد و ویروس کریمه کنگو به دلیل حساس بودن به pH اسیدی، از بین میرود. به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، محمدباقر حاج کاظمی با تأکید بر اینکه شهروندان فقط گوشت مورد تأیید دامپزشکی را […]
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: با نگهداری لاشه به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه، pH گوشت کاهش مییابد و ویروس کریمه کنگو به دلیل حساس بودن به pH اسیدی، از بین میرود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، محمدباقر حاج کاظمی با تأکید بر اینکه شهروندان فقط گوشت مورد تأیید دامپزشکی را خریداری کنند و مقابله با کریمه کنگو را جدی بگیرند، اظهار کرد: خوشبختانه با تدابیر صورت گرفته، تاکنون در استان زنجان موردی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو گزارش نشده و اقداماتی که در سطح دامداریها و کشتارگاهها صورت گرفته است در این امر تاثیر قابل توجهی داشته است. البته این باعث نمیشود که مردم هشدارها را جدی نگیرند و اینطور برداشت کنند که احتمال خطر کاملاً رفع شده است.
این مسئول با اشاره به آموزش گسترده مردم و بهرهبرداران در مورد پیشگیری از شیوع تب کنگو، ادامه داد: راه اندازی پیش سرد در کشتارگاههای صنعتی، آموزش سلاخان، قصابان و دامداران، سمپاشی در سطح دامداریها و توزیع بروشور از اقدامات انجام شده برای پیشگیری از این بیماری در سطح استان است.
وی با اشاره به اینکه ویروس بیماری تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک است و برای مقابله با شیوع به مراقبتهای بیشتری نیاز دارد، یادآور شد: شهروندان در چنین شرایطی مهمترین نکتهای که باید رعایت کنند این است که گوشت موردنیاز خود را از واحدهای تحتنظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشتهای بستهبندی شده هویت دار استفاده کنند.
حاج کاظمی، مهمترین نشانه بیماری تب کریمه کنگو در دام را تب عنوان کرد و گفت: دامهای مبتلا به کریمه کنگو چند روزی دچار تب شده و بیاشتها میشوند و طی مدت زمانی که دام دچار تب میشود، زمان پخش ویروس است. این مدت گذرا بوده و در صورت درمان اصولی پس از چند روز بهبودی حاصل میشود.