نوسانات قيمت مرغ حاشيه سود توليدكنندگان را تامين نمي كند
نوسانات قيمت مرغ حاشيه سود توليدكنندگان را تامين نمي كند

دبير انجمن ملي طيور ايران گفت: با توجه به هزينه هاي تمام شده توليد، نوسان قيمت مرغ حاشيه سود توليدكنندگان را تامين نمي كند و آنان كماكان متضرر هستند به طوري كه صنعت مرغ گوشتي كشور به سمت شكستگي پيش مي رود. به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از ايرنا، سعيد اصغري […]

دبير انجمن ملي طيور ايران گفت: با توجه به هزينه هاي تمام شده توليد، نوسان قيمت مرغ حاشيه سود توليدكنندگان را تامين نمي كند و آنان كماكان متضرر هستند به طوري كه صنعت مرغ گوشتي كشور به سمت شكستگي پيش مي رود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از ايرنا، سعيد اصغري فرد با بيان آنكه افت قيمت ها طي ماه هاي اخير باعث كاهش ميزان جوجه ريزي واحدهاي توليدي مرغ مادر شده، افزود: كاهش توليد مرغ براي دوره آتي بخشي ناشي از افت قيمت ها، فشار بازار و همچنين انتشار شايعه بروز بيماري آنفلوانزاي پرندگان در كشور است.

وي اظهار داشت: بنابراين احتمال آن مي رود كه در شهريورماه قيمت مرغ با شيب اندكي افزايش يابد، اما به دليل ضرر و زيان هاي متوالي طي ماه هاي گذشته در صورت افزايش قيمت ها نيز حاشيه سود توليدكنندگان اين محصول تامين نمي شود.

به گفته وي، اين درحاليست كه طبق نظر كارشناسي وزارت جهادكشاورزي گوشت مرغ بايد حدود 7 تا 7 هزار و 500 تومان به بازار عرضه شود درحالي كه هم اكنون با قيمتي بين 5500 تا 6 هزارتومان در بازار به فروش مي رسد.

وي ادامه داد: ممكن است برخي واحدهاي بزرگ توليدكننده مرغ گوشتي به دليل داشتن زنجيره توليد متضرر نباشند اما اكثر واحدهاي توليدي كوچك 10 تا 20 هزارتايي به ورطه تعطيلي كشيده شده اند كه انتظار مي رود دولت تدبير واميد براي صنعت مرغ گوشتي كشور اقدامات لازم را به عمل آورد.

وي با بيان آنكه در حال حاضر قيمت جوجه يك روزه بين 600 تا 700 تومان به فروش مي رسد، گفت: در حالي كه قيمت تمام شده جوجه يك روزه حدود 1000 تومان است.

وي يكي از دلايل مهم افزايش توليد و افت شديد قيمت مرغ گوشتي در بازار را جوجه ريزي بالا در اواخر سال گذشته برشمرد و گفت: ماهانه به طور ميانگين حدود 90 ميليون قطعه جوجه ريزي كافي است، در حالي كه در خردادماه سالجاري 114 ميليون جوجه در واحدهاي توليدي كشور توزيع شده است.

پروتكل توليد مرغ عاري از آنتي بيوتيك تا سال 2017

دبير انجمن ملي طيور ايران درخصوص مصرف و قيمت مرغ سبز گفت: طبق قوانين بهداشتي مرغ سبز عاري از هرگونه آنتي بيوتيك توليد مي شود كه اين مهم نيز به كنترل، نظارت و تاييد سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكي كشور بستگي دارد.

به گفته وي، مرغ سبز متقاضيان خاص خود را دارد بنابراين قيمت بالاي گوشت مرغ سبز نسبت به مرغ معمولي تاثير چنداني بر ميزان تقاضاي اين محصول در بازار ندارد.

وي تاكيد كرد: طبق فرايند پروتكل بهداشتي جديد آمريكا و اتحاديه اروپا قرار است تا سال 2017 تمام توليد مرغ گوشتي كشورها عاري از مصرف آنتي بيوتيك باشد، بنابراين تا دو سال آينده بخش عمده مرغ توليدي كشورهاي دنيا به سمت توليد مرغ سبز خواهد بود.

وي با تاكيد براينكه سياست گذاري كشورما نيز توليد مرغ سبز است، گفت: در حال حاضر بخش عمده مرغ هاي توليدي شمال كشور عاري از مصرف آنتي بيوتيك است كه اميدواريم تمام واحدهاي توليدي مرغداري كشور به اين سمت گام بردارند.

وي با اشاره به ميزان تلفات در استان هاي مختلف، گفت: به دليل شرايط خاص آب و هوايي استان هاي شمالي كشور، تلفات اين محصول در اين استان ها حدود 5 درصد و در استان هاي مركزي و جنوبي بين 15 تا 20 درصد است.

به گزارش ايرنا، هم اكنون سالانه بيش از 2 ميليون تن گوشت مرغ در كشور توليد مي شود.