دکتر جعفر عطارباشی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، با اشاره به آغاز طرح درج کد رهگیری روی مرغهای بستهبندی شده در استان، اظهار کرد: اجرای این طرح در خراسان رضوی زودتر از سایر استانها آغاز شده است. وی با بیان اینکه این طرح در دو فاز اجرایی شده، ادامه داد: در […]
دکتر جعفر عطارباشی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، با اشاره به آغاز طرح درج کد رهگیری روی مرغهای بستهبندی شده در استان، اظهار کرد: اجرای این طرح در خراسان رضوی زودتر از سایر استانها آغاز شده است.
وی با بیان اینکه این طرح در دو فاز اجرایی شده، ادامه داد: در فاز اول کد رهگیری روی مرغهای بدون مصرف آنتیبیوتیک درج میشود و در فاز دوم که تا پایان آبانماه تکمیل خواهد شد این کد روی سایر مرغها نیز درج میشود.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی ادارهکل دامپزشکی خراسان رضوی، با تاکید بر اینکه درج کد رهگیری روی بستهبندی مرغها به منظور ردیابی مرغ از محل پرورش تا زمان عرضه به بازار اجرا میشود، تصریح کرد: بارکد درج شده روی بستهبندی محصول به صورت ارزش رقمی خوانده میشود که با ارسال این عدد به سامانه پیام کوتاه ۳۰۰۰۸۳۰۹ اطلاعات کاملی در اختیار مصرفکننده قرار میگیرد.
عطارباشی افزود: اطلاعاتی توسط این بارکد به دست مصرفکننده میرسد شامل اطلاعاتی مربوط به محل پرورش مرغ، مشخصات کشتارگاه و وسیله نقیلهای که محصول را از کشتارگاه به محل عرضه حمل کرده است و تاریخ تولید و انقضاء محصول میشود که سبب میشود به راحتی بتوان مراکز غیر مجاز را شناسایی کرده و طرحهای اداره دامپزشکی اجرایی شود.
وی در خصوص کشتارگاههای مجهز استان برای اجرای طرح درج کد رهگیری روی بستهبندی مرغها، خاطرنشان کرد: از میان ۱۶ کشتارگاه طیور یک کشتارگاه به دلیل تعمیرات ساختمانی غیر فعال است و سه کشتارگاه دیگر کاملا مجهز هستند و کد رهگیری را درج میکنند، برنامههایی برای فراهم کردن ساز و کارهای لازم و آمادهسازی دستگاهها به جهت تجهیز دیگر کشتارگاهها تدوین شده است.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی ادارهکل دامپزشکی خراسان رضوی، در خصوص نحوه نظارت و کنترل عملکرد کشتارگاهها، یادآور شد: در کشتارگاههای طیور، مرغی که از مرغداری برای ذبح به کشتارگاه ارسال میشود، توسط مسئول بهداشت مرغداری کنترل میشود و در صورتی که از سلامت کامل برخوردار باشد مجوزی برای دامپزشکی شهرستان و پس از آن توسط دامپزشکی نیز یک گواهی حمل برای کشتارگاه صادر میشود که مجوز کشتار هر محموله مرغی که وارد کشتارگاه میشود را میدهد.
عطارباشی عنوان کرد: بعد از اینکه مرغ تحت معاینات کامل قرار گرفت تحت نظارت ناظر ذبح شرعی، ذبح مرغ صورت میگیرد و پس از مراحل پرکنی و تخلیه وارد مرحله بازرسی پس از کشتار میشود و در صورتی که سلامت محصول احراز شود اجازه بستهبندی آن صادر و سپس به واحدهای عرضه حمل میشود.
وی با اشاره به اینکه فعالیت کشتارگاهها از ۱۰ شب تا ۶ صبح است، اظهار کرد: هر چند کشتارگاهها زیر نظر بخش خصوصی فعالیت میکنند، اما کنترل بهداشتی فعالیت این کشتارگاهها توسط دامپزشکی و بخش دولتی انجام میشود و کشتارگاهها به صورت رندوم و دورهای در زمان ذکر شده مورد بازدید و بررسی رعایت بهداشت فردی و ساختاری قرار میگیرند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی ادارهکل دامپزشکی خراسان رضوی، با تاکید بر اینکه متخلفان به دستگاه قضایی ارجاع داده میشوند، گفت: در صورت مشاهده تخلف بلافاصله صورت جلسهای تنظیم و به دستگاه قضایی ارجاع میشود و در دستگاه قضایی با متخلف برخورد لازم صورت میگیرد.
عطارباشی افزود: اگر کشتارگاهی نتواند تا پایان آبانماه از تجهیزات کامل به منظور درج کد رهگیری روی مرغهای بستهبندی شده برخوردار شود از امتیازاتی از قبیل ارسال مرغ به دیگر شهرها محروم خواهد شد.