ماهی قزل‌آلا در کشور بزودی شناسنامه‌دار می‌شود
ماهی قزل‌آلا در کشور بزودی شناسنامه‌دار می‌شود

دبیرکل توسعه بازار سازمان شیلات ایران گفت: شناسنامه‌دار کردن ماهی قزل‌آلا در مراحل پایانی است. همچنین شناسنامه‌دار کردن ماهی قزل‌آلا باعث می شود سازمان دامپزشکی  درصادرات این محصول مساعدت بیشتری کند.   به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)؛ «عیسی گلشاهی» دبیرکل توسعه بازار سازمان شیلات ایران گفت: در صورتی که آبزیان با شناسنامه […]

دبیرکل توسعه بازار سازمان شیلات ایران گفت: شناسنامه‌دار کردن ماهی قزل‌آلا در مراحل پایانی است. همچنین شناسنامه‌دار کردن ماهی قزل‌آلا باعث می شود سازمان دامپزشکی  درصادرات این محصول مساعدت بیشتری کند.

 

به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)؛ «عیسی گلشاهی» دبیرکل توسعه بازار سازمان شیلات ایران گفت: در صورتی که آبزیان با شناسنامه به بازار مصرف عرضه شود، امکان پایش و کنترل این آبزیان قبل و بعد از عرضه فراهم می شود و از شیوع بیماری‌های آبزیان جلوگیری به عمل می‌آید؛

وی ادامه داد: همچنین از مراحل اولیه تولید محصول قزل آلا یعنی تخم چشم‌زده، بچه ماهی و سپس مزارع پرورشی کد شناسایی وجود دارد. همچنین شناسنامه‌دار کردن ماهی قزل‌آلا در مراحل پایانی است و در مساعدت سازمان دامپزشکی صادرات این محصول تسهیل خواهد شد.

 

گلشاهی عنوان کرد: صادرات آبزیان به کشورهای آسیای جنوب شرقی در مرحله جذب سرمایه‌گذار است؛ همچنین صادرات قزل‌آلای به روسیه در حال رونق است، صادرات حداقل یک‌هزار و۵۰۰ تن ماهی قزل آلا به روسیه قطعی شده است.

 

او در ادامه گفت: تولید محصولات فرآوری‌شده با تاکید بر منابع داخلی، ورود آبزیان فیله‌شده که پسند مردم است همچون ماهی سیباس، افزایش مصرف آبزیان به ۱۰٫۵ کیلوگرم به‌عنوان غذای سلامتی برای گروه‌های ویژه سنی از برنامه های سال جاری است.

 

دبیرکل توسعه بازار سازمان شیلات ایران در پایان تاکید کرد که ۱۰ درصد میزان صادرات بخش کشاورزی مربوط به بخش شیلات است؛ بنابراین افزایش صادرات آبزیان اثر مستقیمی در مثبت شدن تراز تجاری بخش کشاورزی دارد.

 

گفتنی است که در سال گذشته ۱۲ هزار و ۴۳۰ تن میگو صادر شد که پنج‌هزار تن آن تنها به کشور چین صادر شده است، در حالی که از سوی این کشور تقاضا تا سه برابر نیز وجود داشت؛ همچنین در ۲۱ هزار و ۵۰۰تن ماهی یال‌اسبی صادر شد که در مقایسه با ۱۰ماهه سال ۱۳۹۳ از رشد ۵۵ درصدی برخوردار شد، در حالی که در سال ۱۳۹۳میزان صادرات این آبزی ۱۳هزار و ۸۰۰ تن بود وصادرات کپورماهیان نیز از رشد ۱۳ درصدی برخوردار بود به‌گونه‌ای که از ۱۶هزار و ۵۰۰تن به ۱۸هزار و ۸۰۰تن رسید.

 

همچنین در سال گذشته در مجموع ۸۲ هزارتن انواع آبزیان صادر شده است.