مدیر کل دامپزشکی استان همدان از هدایت دامداری‌های سنتی به سمت صنعتی شدن برای بازدهی مناسب و ارائه خدمات بهداشتی بهتر توسط دامپزشکی در همدان خبر داد. به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، دکتر محمودرضا رسولی از صدور پروانه بهداشتی تأسیس و بهره‌برداری محل‌های مجاز پرورش دام خبر داد و اظهار داشت: […]

مدیر کل دامپزشکی استان همدان از هدایت دامداری‌های سنتی به سمت صنعتی شدن برای بازدهی مناسب و ارائه خدمات بهداشتی بهتر توسط دامپزشکی در همدان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، دکتر محمودرضا رسولی از صدور پروانه بهداشتی تأسیس و بهره‌برداری محل‌های مجاز پرورش دام خبر داد و اظهار داشت: پرورش دام در روستاها به شیوه سنتی بوده که نیاز به صدور پروانه بهداشتی تأسیس و بهره‌برداری نمی باشند و این موضوع بیشتر در روستاها صادق است.
وی با تاکید به اینکه سیستم سنتی دامپروری بخشی از بدنه دامپروری استان را تشکیل می‌دهد و یک واقعیتی انکارنشدنی است، گفت: تلاش ما بر این بوده که به همراه سازمان جهاد کشاورزی که وظیفه بهبود اماکن دامی را از طریق راهنمایی و ارائه تسهیلات برعهده دارند، نظارت خوب و مستمری بر این مراکز داشته باشیم.
مدیرکل دامپزشکی همدان با بیان اینکه دام‌های سنتی بطور کامل مورد مراقبت بهداشتی اداره دامپزشکی قرار می‌گیرند، افزود: سالانه مایه کوبی ۸ میلیون نوبت سردام واکسیناسیون دام‌های استان در برنامه کاری این اداره کل می باشد که واکسیناسیون دام‌های عشایر نیز در اولویت است.
وی با اشاره به اینکه تأمین رفاه و سلامت دام جزو وظایف ماست، بیان کرد: ما موظفیم هر جا که دام نگهداری می‌شود حتی در داخل کوه‌ها و دشت‌ها و بین عشایر و روستاها و … خدمات بهداشتی رایگان ارائه دهیم.
دکتر رسولی با اشاره به تلاش در راستای هدایت دامداری‌های سنتی به سمت صنعتی شدن، گفت: در حال حاضر دامداری برای کسی با صرفه است که به شکل صنعتی اداره شود و معمولاً سیستم دامداری سنتی مقرون به صرفه نیست.
وی با اشاره به اینکه صنعتی شدن تمام دامداری‌های استان زمانبر است، افزود: این یک اقدام اقتصادی بوده و نیاز به برنامه جامع برای گذر از سنتی به صنعتی است.
مدیر کل دامپزشکی استان همدان تصریح کرد: تا هنگامی که این اقدام در استان صورت گیرد تلاش ما بر این است که سرمایه عظیم دامی کشور بالغ بر ۱۳۳ هزار میلیارد تومان حفظ شود.
وی با اشاره به اینکه در حوزه اقتصادی کار دامپزشکی بعد امنیتی دارد و در این راستا موضوع بیوتروریسم مطرح است، افزود: بسیاری از بیماری‌ها و عوامل بیماری‌زا در سطح جهان می‌تواند اهرم فشار علیه دیگران یا از بین بردن امنیت اقتصادی کشور باشد.
دکتر رسولی گفت: بعید نیست سرویس‌های جاسوسی برنامه‌هایی را برای کشورها در ارتباط با وابسته کردن آنها به خود استفاده کنند.
وی با بیان اینکه در موضوع بیوتروریسم، دامپزشکی نقش اساسی را در پدافند غیر عامل و جلوگیری از هجمه میکروبی به صورت تعمدی و غیر تعمدی را دارد، افزود: دو سال پیش در این زمینه موضوع تب برفکی مطرح بود که با مشاهده روند بیماری نحوه شروع و ختم شدن این بیماری مشخص شد.
مدیر کل دامپزشکی همدان با اشاره به اینکه متأسفانه جنگ‌های اقتصادی در جهان رخ می‌دهد و بیماری‌های بازپدید و نوپدید در این بین مشاهده می‌شود، تصریح کرد: بیماری‌هایی که در حوزه دام طی سال‌های اخیر وارد استان شد ، خوشبختانه اکنون وجود ندارد، اکثر آنها وارداتی بوده که برخی حتی حالت بومی پیدا کردند.
وی با بیان اینکه بیماری‌هایی نظیر لمپی‌اسکین، CCHF، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و … از انواع بیماری‌های نوپدید وبازپدیدی هستند، گفت: با وقوع جنگ اقتصادی و پیروزی دشمن وابستگی غذایی و انرژی به وجود می‌آید که اگر کشوری با این وضعیت مواجه شود دیگر نمی‌تواند روی پای خود بایستد.
دکتر رسولی با اشاره به اینکه دامپزشکی گلوگاه اقتصادی و بهداشتی جامعه به شمار می‌آید، افزود: اداره کل دامپزشکی استان در ارتباط با پیشگیری از بیماری قابل انتقال بین انسان و دام نقش اساسی را دارد.