تولید ۲۵ میلیون دز واکسن شاربن در موسسه رازی
تولید ۲۵ میلیون دز واکسن شاربن در موسسه رازی

معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه رازی: تولید ۲۵ میلیون دز واکسن شاربن در موسسه رازی ۲۵ میلیون دز واکسن شاربن در نیمه اول سال جاری در موسسه واکسن و سرم سازی رازی تولید شده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)، معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی […]

معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه رازی:

تولید ۲۵ میلیون دز واکسن شاربن در موسسه رازی

۲۵ میلیون دز واکسن شاربن در نیمه اول سال جاری در موسسه واکسن و سرم سازی رازی تولید شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)، معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: در نیمه نخست سال جاری با تولید حدود ۲۵ میلیون دز واکسن شاربن در این موسسه از خروج حدود ۲۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری شده است.
دکتر علی اسحاقی با اشاره به تولید حدود ۲۵ میلیون دز واکسن شاربن(سیاه زخم) در ۶ ماهه نخست سال جاری در موسسه رازی، اظهار کرد: میزان تولید این
واکسن در مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۱ میلیون و ۳۰۰ هزار دز بوده که نشان دهنده رشد ۱۷ درصدی در این حوزه است.
وی افزود: در این مدت با تولید واکسن شاربن در موسسه رازی از خروج نزدیک به ۲۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل آمده است.
معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه رازی خاطرنشان کرد: این واکسن جهت ایمن سازی فعال علیه بیماری آنتراکس در گاو، گاومیش، گوسفند، بز و دیگر حیوانات حساس به بیماری شاربن مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: بیماری شاربن که در انسان به آن (سیاه زخم) می گویند بیماری عفونی و مشترک بین انسان و حیوانات است که در حیوانات بیشتر در پستاندارانی مانند گاو، گوسفند، بز، شتر، بز کوهی و سایر علفخواران دیده می شود.
دکتر اسحاقی با بیان اینکه در صورت تماس انسان با حیوانات مریض و آلوده این بیماری منتقل خواهد شد، گفت: شاربن از دیر باز در کشور شایع بوده است و خسارات و تلفات زیادی در انسان و جمعیت دامی کشور ایجاد می کرد اما با اقدامات وسیع و مؤثر موسسه رازی و سازمان دامپزشکی برای پیشگیری از این بیماری، ابتلا و تلفات در سال های اخیر به شدت کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: در بسیاری از استان های کشور این بیماری بیش از ده سال است که در جمعیت انسانی و دامی گزارش نشده و تنها در برخی از استان ها و مناطق به صورت موردی و اتفاقی دیده می شود.
همچنین تعدادی از دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی اراک برای آشنایی بیشتر با موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه اراک از بخش های مختلف این موسسه بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی موسسه رازی، دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی اراک با حضور در این موسسه، با ظرفیت ها و فعالیت های موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه اراک بیش از پیش آشنا شدند.
در این بازدید پس از نمایش فیلم کوتاهی به منظور آشنایی دانشجویان با موسسه رازی، دکتر سید داود حسینی رئیس موسسه رازی شعبه اراک به تشریح سابقه، جایگاه، اهداف، وظایف و تولیدات این موسسه پرداخت.
در ادامه دانشجویان علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی اراک ضمن بازدید از آزمایشگاه ها، در جریان فعالیت ها و دستاوردهای این موسسه قرار گرفتند و جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.