عضو هیات مدیره اتحادیه تعاونی مرغداران: پرورش دهندگان ملزم به استفاده از خوراک آماده شوند/ ضریب تبدیل خوراک در ۱۰ سال آینده در جهان به یک می رسد عضو هیات مدیره اتحادیه تعاونی مرغداران با بیان اینکه سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی باید بر استفاده پرورش دهندگان از خوراک آماده پافشاری کنند، افزود: دامدارها […]
عضو هیات مدیره اتحادیه تعاونی مرغداران:
پرورش دهندگان ملزم به استفاده از خوراک آماده شوند/ ضریب تبدیل خوراک در ۱۰ سال آینده در جهان به یک می رسد
عضو هیات مدیره اتحادیه تعاونی مرغداران با بیان اینکه سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی باید بر استفاده پرورش دهندگان از خوراک آماده پافشاری کنند، افزود: دامدارها و مرغدارها باید موظف به تهیه خوراک آماده از کارخانجات مورد تایید سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی شوند.
عزیز حسینی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)، با بیان اینکه استفاده از خوراک آماده، هزینه تمام شده تولید مرغ را کاهش می دهد، گفت: دان تولیدشده در واحدهایی که دامداران و مرغداران آن را به روش سنتی تولید می کنند، استاندارد نیست.
وی افزود: دان تولیدشده به این روش، انرژی و پروتئین موردنیاز دام و طیور را تامین نمی کند و در نهایت هزینه سربار بالا می رود.
حسینی با اشاره به اینکه ضریب تبدیل دان تهیه شده به روش سنتی بیشتر از ۲ است، اظهار کرد: کارخانجات خوراک آماده، دان را براساس استانداردهای روز جهان تولید می کنند.
وی افزود: خوشبختانه تکنولوژی تولید دان استاندارد در کشور ما به سطح جهانی دست یافته و ضریب تبدیل کارخانجات خوراک دام نیز به ۷/۱ رسیده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که ضریب تبدیل دان دستی قطعا ۲ و حتی بیشتر است.
فرهنگسازی عامل موثر در ترویج مصرف خوراک آماده
عضو هیات مدیره اتحادیه تعاونی مرغداران با بیان اینکه مصرف ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم دان برای تولید یک کیلو گوشت مرغ در تناژ بالا هزینه سرسام آوری را به همراه دارد، تاکید کرد: مرغداران و دامدارانی که می گویند قیمت خوراک آماده گران است، ضریب تبدیل آن را در نظر نمی گیرند.
وی افزود: مرغداری های سنتی آزمایشگاه، آنالیز خوراک و آشنایی با افزودنی های جدید وجود ندارد، در نهایت آنها نمی توانند راندمان لازم را کسب کنند.
حسینی فرهنگسازی را عامل موثری در ترویج مصرف خوراک آماده دانست و گفت: خوراک آماده پرت کمتری نسبت به خوراک غیرآماده دارد.
وی افزود: با کاهش انتقال آلودگی، بسته بندی بهداشتی و بسیاری مزایای دیگر که در خوراک آماده وجود دارد، راندمان تولید در کشور بالا می رود.
دامپزشکی و وزارت جهاد در استفاده از خوراک آماده پافشاری کنند
عضو هیات مدیره اتحادیه تعاونی مرغداران با بیان اینکه باید سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی بر استفاده از خوراک آماده پافشاری کنند، اظهار کرد: در گذشته کشتار مرغ توسط مرغداری ها صورت می گرفت که با ممانعت سازمان دامپزشکی به کشتارگاه های صنعتی منتقل شد.
وی ادامه داد: باید دامدارها و مرغدارها موظف به تهیه خوراک آماده از کارخانجات موردتایید دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی شوند.
حسینی درباره نقش کارخانجات در ترویج استفاده از خوراک آماده نیز گفت: کارخانجات خوراک با ارائه خدمات پس از فروش و تامین نیاز دان مرغداران می توانند در این میان نقش موثری ایفا کنند.
وی افزود: کارخانجاتی هم که هنوز به استانداردهای جهانی دست نیافته اند، با کسب دانش روز دنیا می توانند اطمینان مرغداران را جلب کنند.
ضریب تبدیل خوراک در ۱۰ سال آینده در جهان به یک می رسد
عضو هیات مدیره اتحادیه تعاونی مرغداران با اشاره به اینکه براساس استانداردهای تا ۱۰ سال آینده ضریب تبدیل خوراک دام به یک می رسد، اظهار کرد: هم اکنون در کشورهای دیگر ضریب تبدیل خوراک ۵/۱ و ۶/۱ است.
حسینی با بیان اینکه در حال حاضر برای تولید یک کیلو گوشت، ۳۰۰ گرم دان مصرف می شود، تصریح کرد: سالانه ۲ میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید می شود که با احتساب دان مصرفی، ۶۰۰ هزار تن پرت داریم.
او افزود: در واقع با دست خودمان منابع ملی و سرمایه مرغدار را دور می ریزیم.
جذب شرکت های پیشگام در صنعت دام و طیور برای حضور در فیداکسپو
عضو هیات مدیره اتحادیه تعاونی مرغداران با بیان که حضور شرکت های خارجی در فیداکسپو و آشنایی با محصولات و تکنولوژی روز دنیا در صنعت دام و طیور کشور تاثیرگذار است، گفت: اگر برگزارکنندگان فیداکسپو شرکت های پیشگام در صنعت را جذب کنند، به پیشرفت آن کمک قابل توجهی می شود.
وی افزود: معمولا در نمایشگاه های داخلی و خارجی کشور به دنبال دستیابی به دستاوردهای جدید هستیم تا ضریب تبدیل را به ۵/۱ و ۶/۱ برسانیم.