واردات سه میلیون دز واکسن تب مالت به کشور
واردات سه میلیون دز واکسن تب مالت به کشور

معاون بهداشت ومدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی از واردات سه میلیون دز واکسن تب مالت (بروسلوز) با کیفیت بالا به کشور خبر داد. پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از ايرنا، کریم امیری درسفر به شهرکرد افزود: سازمان دامپزشکی، واردات سه میلیون دز واکسن با کیفیت بالا برای سال آینده به منظور مقابله با […]

معاون بهداشت ومدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی از واردات سه میلیون دز واکسن تب مالت (بروسلوز) با کیفیت بالا به کشور خبر داد.

پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از ايرنا، کریم امیری درسفر به شهرکرد افزود: سازمان دامپزشکی، واردات سه میلیون دز واکسن با کیفیت بالا برای سال آینده به منظور مقابله با بیماری قابل انتقال بین دام وانسان تب مالت(بروسلوز) را درخواست داده که با آن موافقت شده است.

وی بیان داشت: این واکسن برای استانهایی که ابتلا به بیماری تب مالت در آنان حادتر است، استفاده و همچنین این واکسنها با واکسنهای داخلی مقایسه و تفاوت کیفیت آن بررسی می شود.

امیری با بیان اینکه برنامه واکسیناسیون دام از سال 1343 در کشور آغاز شده است افزود: در آن زمان کیفیت واکسنها بگونه ای بود که برخی کشورها نیاز واکسن دامی خود را از ایران تامین می کردند در حالی که اخیرا مشاهده شده که کیفیت واکسنهای داخلی نسبت به گذشته کاهش داشته است .

وی بیان داشت: موسسه سرم سازی کشور باید تقویت شده و از افت کیفیت تولیدات این موسسه جلوگیری شود .

وی افزود: در راستای کنترل سل گاوی سالانه بین یک تا 1.5 میلیون راس دام ازنظر ابتلا به این بیماری آزمایش و بین یک تا سه هزار دام آلوده شناسایی و از چرخه مصرف حذف می شوند .

امیری بیان داشت: در سال 93 سازمان دامپزشکی موفق شد ابتلا به این بیماری را به 0.12 درصد جمعیت گاوی محدود کند که پیش بینی می شود در سال جاری این آمار کاهش بیشتری داشته باشد .

معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: برای کنترل بیماری خطر آفرین تب مالت نیز این سازمان درصدد تدوین برنامه براساس نیاز استانهاست .

کریم امیری افزود: بر این اساس برای شناسایی میزان آلودگی در هر استان واکسیناسیون گوسفندی تا پایان شهریورماه امسال به اتمام می رسد و از مهرماه سال آینده میزان شیوع دامی بیماری تب مالت در هر منطقه تعیین و برنامه ریزیها طبق این آمار انجام و امکانات به مکانهایی سوق داده می شود که برنامه های کنترلی نتایج رضایت بخش تری داشته باشد .

وی تصریح کرد: برای کنترل تب مالت در بین دام سنگین نیز سالانه بین 800 تا 950 هزار راس خونگیری انجام و دامهای آلوده از چرخه مصرف خارج می شوند .

امیری ادامه داد: در سال 82 میزان آلودگی گاوی به بیماری تب مالت به 0.3درصد جمعیت دام و در سال 93 به 0.08 درصد جمعیت دام سنگین رسیده که مبین پایین ترین آمار ابتلای دام سنگین و کنترل این بیماری در بین گاوهاست .

معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور برای شرکت در همایش بیماریهای قابل انتقال بین انسان ودام مرکز بهداشت چهارمحال وبختیاری به شهرکرد سفرکرده است .